img

Образувани са подвижни секции за хора с увреждания в тази област от страната

/
/
/
80 Views

Четири подвижни избирателни секции и 9 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са образувани на територията на област Перник за предстоящия вот на 2 април, съобщиха от РИК.

Общият брой на секциите в региона е 257. Най-много – 136 са те в община Перник. Най-малко, само 10, са секциите в община Ковачевци. На територията на региона ще има 9 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването. Четири от тях са в община Перник, и по една – в останалите пет общини – Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.

Обявени са телефони и имейл адреси в съответните общини, на които ще се подават заявки, в случай че избирателите се нуждаят от помощ, за да стигнат до секциите. В четири от общините в област Перник хората с трайни увреждания ще могат да гласуват в подвижни избирателни секции.

По една подвижна секция ще има в общините Перник, Брезник, Трън и Земен. В Радомир и Ковачевци подвижни секции няма да има, тъй като в законовия срок не са постъпили необходимите за разкриването им най-малко 10 заявления.

Източник: demokrat.bg

Материалът Образувани са подвижни секции за хора с увреждания в тази област от страната е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text